DE complete zilverCOLLECTIE IN BOEKVORM

'MARTENS-MULDER STICHTING'

Nu verkrijgbaar in de museumwinkel: de langverwachte publicatie over de zilvercollectie van de Martens-Mulder Stichting. Het rijk geïllustreerde en meer dan vijfhonderd pagina’s tellende boek is voor bezoekers van Rijksmuseum Twenthe verkrijgbaar voor de exclusieve prijs van 59 euro (normale prijs 118 euro).

Rijke publicatie

Nu is er, na jaren van uitvoerig onderzoek door zilverspecialist Jean-Pierre van Rijen, een prachtig en rijk boek waarin de volledige collectie wordt beschreven en getoond. Bijzonder aan het boek is de grote aandacht in woord en beeld voor de context van het zilver. Welke functies had het zilver en hoe werd het gebruikt? Want als je die verhalen kent gaat het zilver pas echt leven, aldus Jean-Pierre van Rijen. Daarom zijn er naast de prachtige (detail)foto’s van het zilver ook veel afbeeldingen opgenomen van schilderijen die onthullen hoe het zilver werd gebruikt en van prenten die laten zien waar de zilversmeden hun inspiratie vandaan haalden. Geheel in de geest van meneer en mevrouw Martens-Mulder wordt met dit boek de kennis en geschiedenis van zilver in beeld gebracht en gedeeld.

De publicatie over de zilvercollectie van de Martens-Mulder Stichting kost 118 euro. In de museumwinkel van Rijksmuseum Twenthe is het boek exclusief verkrijgbaar voor de prijs van 59 euro.

 

Details over de publicatie
Auteur: Jean-Pierre van Rijen
Uitgave: Martens-Mulder Stichting
Pagina’s: 500
Bevat illustraties, catalogus, bibliografie, literatuurverwijzingen, merkenlijst en register.
ISBN 978-90-9031133-3